Kennismakingsgesprek

De eerste stap heb je gezet! Je hebt een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Misschien voelt het alsof je gefaald hebt, of schaam je je ervoor dat je hulp nodig hebt. Maar weet je dat het heel krachtig is, om om hulp te vragen? Hiermee laat je zien dat je voor jezelf wilt zorgen en om jezelf geeft.


Voor het kennismakingsgesprek stuur ik een vragenlijst naar je toe, welke jij (of je ouders) mag invullen en terugsturen. Deze vragenlijst nemen we samen door tijdens het gesprek. Natuurlijk krijg je ook de gelegenheid om jouw verhaal te vertellen. Wie ben je? Waar loop je tegenaan? En waar zou je mijn hulp bij kunnen gebruiken? Ook stel ik mezelf voor en vertel ik over mijn werkwijze. Als je vragen hebt, kun je deze natuurlijk ook stellen.


Ik weet hoe spannend zo’n eerste gesprek kan zijn. Voel je je zenuwachtig? Of vind je het lastig om over bepaalde onderwerpen te praten? No pressure! Ik vind het het belangrijkste dat jij je op je gemak voelt. We volgen tijdens het gesprek daarom ook jouw tempo en jouw pad.


Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 60 minuten en is altijd gratis en vrijblijvend. Dat betekent dat je na het gesprek pas hoeft te beslissen of je een vervolgafspraak wilt inplannen. Het belangrijkste is dat je er een goed gevoel bij hebt en je graag samen aan de slag wilt gaan.


Afhankelijk van je leeftijd is het kennismakingsgesprek met je ouder(s), met jou alleen of met jullie samen.
Ben je jonger dan 16 jaar? Dan is het kennismakingsgesprek altijd samen met je ouder(s) of met je ouder(s) alleen. Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je zelf beslissen of je ouder(s) bij het kennismakingsgesprek aanwezig zijn.


Sessies

Ik vind het belangrijk dat je je veilig, begrepen en geaccepteerd voelt en je jezelf vrij durft te uiten. Daarom hecht ik veel waarde aan het opbouwen van een vertrouwensband en het leren kennen van elkaar.


Samen gaan we aan de slag met jouw hulpvraag: Wat wil je bereiken? Wat zijn je belemmeringen? En wat heb je nodig om je doel te bereiken? Hierbij maken we gebruik van o.a. gesprekken, (schrijf)opdrachten, invulboeken, creatieve opdrachten, spelvormen, systemische opstellingen, meditatie, mindfulness en wandelcoaching.


Geen enkele sessie verloopt hetzelfde. Ik stem me af naar wat jij op dat moment nodig hebt. De ene keer vind je het misschien fijn om vooral te praten, terwijl je de andere keer liever creatief bezig bent. Alles is ok!
Na een aantal sessies evalueren we samen de voortgang. Zijn we op de goede weg, of moeten we misschien een ander pad inslaan? Ook bespreken we hoe we het beide vinden gaan. Natuurlijk kunnen we zulke dingen ook altijd bespreken tijdens de sessies.


Soms loop je, tussen 2 sessies in, ergens tegenaan en wil je dat het liefst zo snel mogelijk met me bespreken. Ik weet hoe vervelend het kan zijn om dan te moeten wachten tot de volgende afspraak. Daarom vind ik het belangrijk om bereikbaar voor je te zijn. Via whatsapp of via mail mag je me tussendoor altijd een berichtje sturen. Ik probeer dan zo snel mogelijk te reageren of je te bellen. Zo hoef je er niet onnodig lang mee rond te lopen.
 


Afsluiting

Het eind van het traject is in zicht! Samen kijken we op een waardevolle manier terug op al jouw ontdek-, leer-, en groeimomenten. We sluiten het traject af, en je bent er helemaal klaar voor om jouw pad alleen verder te bewandelen.

 
 
 
Instagram