Wie ben ik?

Mijn naam is Nicole Verschuren, getrouwd en trotse moeder van een zoon (2015) en een dochter (2017). Samen wonen we in Oosterhout, waar ik mijn praktijk aan huis heb.

Na een heftige jeugd, waarin ik jaren heb gekampt met een angststoornis (agorafobie; ook wel straatvrees genoemd) en een paniekstoornis, was het, nadat ik daarvan was hersteld, al snel mijn droom om uiteindelijk andere kinderen, jongeren en jongvolwassenen te kunnen gaan helpen die tegen dezelfde hobbels aanlopen, als waar ik zelf tegenaan liep. 

In 2021 ben ik mijn praktijk ‘Praktijk Groeikracht’ gestart, een droom die uitkwam! Tijdens mijn eigen jeugd heb ik veel psychologen en coaches gezien, en daardoor heb ik een goed beeld kunnen vormen van de coach die ik graag wil zijn. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk een wederzijdse klik is voor het succes van de coaching. Zowel met de ouder(s) als met het kind. Daarnaast vind ik eerlijkheid en openheid ook heel belangrijk. Tuurlijk wil ik met alle liefde alle kinderen helpen, maar als ik zeker weet dat een kind beter geholpen is op een andere plek, zal ik dat altijd aangeven. Uiteindelijk gaat het om wat het beste is voor het kind.

Tijdens de coaching maak ik als ervaringscoach, naast hetgeen ik heb geleerd tijdens mijn opleiding, ook gebruik van mijn eigen herstelervaringen. Wat voor mij geholpen heeft, hoeft natuurlijk niet ook voor een ander te werken. Maar vanuit eigen ervaringen kan ik anderen wel ondersteunen in hun herstelproces. Doordat ik zelf heb gestruggeld met o.a. angstklachten, geeft dit (h)erkenning, inspiratie, en vertrouwen.

 

Voor mij stond het al snel vast dat ik mijn praktijk de naam 'Groeikracht' wilde geven. De naam staat voor mij symbool voor de groei, die ik vanuit eigen kracht en met de juiste handvatten, heb gemaakt. Ik hoop dat veel kinderen en jongeren deze groei ook mogen gaan ervaren en het maakt me trots dat ik hier een bijdrage aan mag leveren. 

 

 

Opleidingen / cursussen

  • Helend Kindcoach - Arterre (2021)
  • Meditatie en Mindfulness met kinderen - Arterre (2021)
  • Jongerencoach - In opleiding
 
 
 
Instagram